Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

eTwinning project - Trojan Horse

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ2 τάξης συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με το project Trojan Horse”. To project, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με σχολεία από την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, προωθεί την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και της υπολογιστικής σκέψης δίνοντας έμφαση στην ψηφιακή ασφάλεια. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε μία συνοπτική περιγραφή των συνεργατικών δραστηριοτήτων μας!


Μία από τις δραστηριότητες του έργου μας ήταν η δημιουργία ενός trailer για την παρουσίαση της ιστορίας μας και των escape rooms που θα ακολουθούσαν. Τα σχολεία τα οποία λειτουργούσαν εξ αποστάσεως (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο) έγραψαν το σενάριο και ηχογράφησαν την αφήγηση. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία τα οποία λειτουργούσαν δια ζώσης (Ισπανία). Σας παρουσιάζουμε το trailer μας!

 


Το τελικό προϊόν, το escape room, μπορείτε να το δείτε εδώ. Παίξαμε, λύσαμε γρίφους, αποκρυπτογραφήσαμε λέξεις και σπάσαμε κωδικούς έτσι ώστε να πάρουμε πίσω τα δεδομένα μας και να σώσουμε την Ωραία Ελένη!